Tee julkisivutöitä vuoden ympäri! Käytä lämmitysratkaisuja ja tuplapeittämistä

Telineiden ja sääsuojien tuplapeittämistä, eli tuttavallisemmin tuplahuputusta, näkee Suomessa edelleen yllättävän harvoin. Tämä johtuu siitä, että lämpöä vaativat rakennustyöt painotetaan valtaosin huhti-lokakuun välille. Urakoitsijat eivät ole ainakaan vielä ottaneet rutiiniksi tehdä esimerkiksi julkisivutöitä kesäkauden ulkopuolella tuplapeittämistä hyödyntämällä. Suurin syy on varmasti oletettu kustannusten nousu verrattuna kesäaikaan, joka taas vaikuttaa suoraan esimerkiksi taloyhtiöiden päätöksiin.

Korostaisin lämmitysratkaisujen ja tuplapeittämisen merkittäviä hyötyjä! Osaavaa työvoimaa on paremmin saatavilla kesäkauden ulkopuolella, eikä yrityksissä tarvitsisi miettiä lomautuksia töiden jakaantuessa tasaisemmin vuoden ympäri. Kesäkauden ruuhkapiikit ovat varmasti kaikille tuttuja. Resurssien tasaaminen ja kokonaisaikataulujen mahdollinen lyheneminen suurissakin rakennushankkeissa tuovat yrityksille taloudellisia hyötyjä pitkässä juoksussa.

Näsilinnan toinen pääty tuplapeitettiin, jotta rappaustyöt saatiin käyntiin jo talvella.

Rappaa talvellakin

Tuplapeittäminen parantaa esimerkiksi huputetun julkisivutelineen lämmöneristävyyttä, jolloin tämä mahdollistaa esimerkiksi julkisivun rappaamisen talvikuukausina. Pressujen väliin jäävä ilmakerros toimii eristeenä ja parantaa lämmitettävyyttä. KH-sääsuojatkin voidaan tuplapeittää, jolloin kattoonkin saadaan tarvittaessa ’eristekerros’.

Talvella toteutettava kattoremontti voi vaatia toteutustavasta riippuen lämmityksen, jolloin työtila säädellään lisälämmittimien avulla tarvittavaan lämpötilaan. Isommissa kohteissa kannattaa myös miettiä alueiden osastointia, ettei turhaan lämmitetä tilaa, joka ei sitä tarvitse.

Telinekatajan viime vuosien strategisena tavoitteena on ollut palveluiden kehittäminen, ja uusien palveluiden tuominen myös sääsuojaukseen. Päätoiminnan, rakennustelineiden ja sääsuojien, yhteyteen on kehitetty työmaapalveluita, joita on katsottu asiakkaiden tarpeiden näkökulmasta työmaan tuottavuuden lisäämiseksi sekä työturvallisuuden ja työmaan olosuhteiden parantamiseksi. Lisäpalvelulla pyritään siihen, että asiakas säästää muista työmaan kuluista vähintäänkin tuohon palveluun käytetyn summan verran.

MaxxProd-nimellä lanseerattu tuoteryhmä sisältää varastoteltat ja muut kuivaketjutuotteet, digitaaliset mittauspalvelut, valaistusratkaisut sekä tähän aiheeseen liittyvän lämmitettävyyden. Lämmitysvalmiuspalvelumme sisältää mainitsemani tuplapeittämisen sekä lisälämmittimet tarpeiden mukaan. Kerromme mielellämme näistä palveluista lisää.

Tutustu tarkemmin MaxxProd-tuotteisiin

Tuplapeittäminen lankkuliitintä hyödyntäen mahdollistaa reilun ilmaraon peitteiden väliin.

Työvaiheet ja aikataulut paremmin hallussa

Toivon ja uskon tuplapeittämisen lisääntyvän myös julkisivutöissä, kunhan sen hyödyt opitaan tuntemaan. Aikataulujanat pitävät suurissakin rakennushankkeissa paremmin, ja työvoiman saatavuus paranee. Työvaiheet pysyvät paremmin hallinnassa, kun töitä voidaan tehdä talvellakin. Uusilla digitaalisilla palveluilla voidaan seurata reaaliaikaisesti työtilojen lämpötiloja mittareiden välittämän tiedon kautta.

Suomessa tehdään todella paljon julkisivutöitä kesäsesongin aikaan. Kohtuullisen pienellä vaivalla saataisiin siirrettyä julkisivutöiden kuormitusta sesongin ulkopuolelle, joka tasoittaisi urakoitsijoiden vuosikuormitusta. Olisiko MaxxProd-palveluissamme mahdollisuus julkisivuyritykselle, joka haluaisi kasvua sesongin ulkopuolisesta työstä?

Miika Hakala, työnjohtaja