Telinekataja

Tuomo Sinkkonen Telinetorstaina 14.5.: ”Haluan olla esimerkkinä nuorille”

Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto ja työsuojeluhallinto järjestävät tänään 14.5. putoamisonnettomuuksien ehkäisyyn tähtäävän Telinetorstai-teemapäivän jo 20. kerran. Asentaja Tuomo Sinkkosella tulee syksyllä 30 vuotta täyteen Telinekatajalla. ”Hektistä tämä on, mutta hienoa hommaa. Kertaakaan en ole telineiltä pudonnut”, kertoo Tuomo Sinkkonen.

Telinekataja Tuomo Sinkkonen

Vuoden 2020 ”Viisaat kypärät yhteen” -turvallisuusviikon torstaina, 14.5. fokus on telinetyöskentelyn vaaroissa: telineiden ja sääsuojien turvallisessa pystytyksessä ja käytössä. Vakavin riski telinetyössä ovat putoamiset, joiden torjumiseksi telineasentaja käyttää kokovaljasta aina – telinetyön vaiheesta riippumatta.

Turvallisuusviikon 11.–15.5. alussa Tuomo Sinkkonen asensi telineitä Rajamäellä, entsyymitehtaan kunnossapitotöissä. Kolmeen vuosikymmeneen mahtuu komennuksia ja kohteita, telineitä ja sääsuojia laidasta laitaan, mutta turvallisuus on ja pysyy: vakavia onnettomuuksia Tuomolle ei ole sattunut koko pitkän asentajauran aikana.

”Nautin siitä, kun teline saadaan valmiiksi. Mitä korkeampi, sitä parempi. Kertaakaan en ole pudonnut telineiltä”, toteaa Tuomo selvästi ylpeänä.

”Ohjeiden noudattaminen ja varusteiden käyttö on ehdottaman tärkeää. Joskus on pitänyt isällisesti hieman nuorempia huomautella kypärästä ja suojalaseista. Hyvin ovat ottaneet kommentit vastaan, kun itse toimii esimerkkinä”, muistuttaa Tuomo Sinkkonen.

Lue täältä, miten Telinekatajalla huolehditaan telineturvallisuudesta »