Telinekataja

Työkaverit, tiimi, oma yksikkö – telinekatajalaiset

Telinekatajalaisia on Suomessa jo yli 200: seitsemässä sivutoimipisteessä eri puolilla Suomea ja pääkonttorilla Espoossa. Teemme myös jatkuvasti kiinteää yhteistyötä kumppaniemme ja heidän asentajiensa kanssa.

Telinekataja Miehet telineillä

Telinekatajalaisten turvallisuus ja viihtyvyys ovat meille sydämen asia. Tarjoamme paikallisen organisaation tuen, lähiesimiehet sekä parhaat mahdolliset välineet ja puitteet – niin arkiseen työhön kuin kouluttautumiseen.

Kiinnitämme erityistä huomiota vaativaa käsityötä tekevien asentajiemme hyvinvointiin ja jaksamiseen. Asentajien henkilösertifikaatti osoittaa ammattitaidon ja edistää työn laatua sekä turvallisuutta. Jatkuvassa työturvallisuuskoulutuksessa painotamme käytännöllisyyttä, toiminnallisuutta ja yhdessä oppimista.

Vuosina 2019 ja 2020 saavutimme Nolla tapaturmaa -tavoitteen. Jo toisen kerran peräkkäin saimme keväällä 2021 työturvallisuuden korkeimman tasoluokituksen: Taso 1 – Maailman kärjessä. Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää tämän tasoluokituksen yrityksille, joissa on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen.

Tuemme telinekatajalaisten henkilökohtaisia tavoitteita ja urapolkuja. Ohjaamme kehittymistä vuosittain päivitettävällä koulutussuunnitelmalla. Henkilöstön perehdytykseen ja koulutukseen käytämme sähköistä oppimisympäristöä, eTelinekatajaa.

Telinekatajalaisiin voit tutustua myös sosiaalisen median kanavissamme. Seuraa meitä Facebookissa, Instagramissa ja LinkedInissä. #oranssisydän

30 + 30 vuotta näköalapaikoilla

12.01.2021

30 + 30 vuotta näköalapaikoilla

Kun Tuomo Sinkkonen ja Jari Liitomaa aloittivat Telinekatajalla reilut 30 vuotta sitten, oli moni asia toisin. Tänä aikana toimialalla on otettu valtavia harppauksia, mutta perustyön luonne eikä hyvän työporukan merkitys ole muuttunut.

Lue lisää
Joonas Fagerlundin urapolku: asentajasta työpäälliköksi

17.06.2021

Joonas Fagerlundin urapolku: asentajasta työpäälliköksi

"Yksi syy viihtymiseeni on varmasti vaihteleva arki. Se haastaa sopivasti eikä tarjoa kahta samanlaista päivää, mikä sopii minulle", Fagerlund kertoo. Myös työnantajan tuki sekä kouluttautumismahdollisuudet vauhdittivat Joonasta polullaan.

Lue lisää