Telinekataja

Telinekataja ostaa ABAB Sverige AB:n ja laajentaa Ruotsiin

4.6.2019 – Suomen ja Pohjoismaiden suurin teline- ja sääsuojaratkaisujen toimittaja Telinekataja Oy on ostanut ruotsalaisyritys ABAB Sverige AB:n koko liiketoiminnan. Nopeasti kasvaneen ABABin palveluksessa on 50 telinealan ammattilaista. Liikevaihdoltaan 10 miljoonan euron ruotsalaisyritys työllistää lisäksi kymmeniä aliurakoitsijoiden ammattilaisia. 260 henkilöä ja yhteensä jopa 700 telinealan osaajaa työllistävä Telinekataja hakee kasvua Ruotsin kasvavilta teline- ja sääsuojamarkkinoilta.

Telinekataja ABAB

ABAB toimii voimakkaasti kasvavilla Tukholman ja Gävlen talousalueilla ja tuottaa teline- ja sääsuojaratkaisuja sekä rakentamiseen että teollisuuteen. ABABin asiakkaisiin lukeutuu eturivin yrityksiä, kuten esimerkiksi Stora Enso ja Peab.

”Yritysostolla laajennamme toimintaamme Ruotsiin. Kauppa avaa meille uusia mahdollisuuksia hakea kasvua Ruotsin mittavilta teline- ja sääsuojamarkkinoilta. ABAB tunnetaan laatua, henkilöstöä ja asiakasta arvostavana yrityksenä, joka on viime vuosina kasvanut voimakkaasti”, sanoo Telinekatajan toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Markku O. Kataja. ”Jaamme perheyrityksinä yhteisen arvopohjan, ja uskon sen helpottavan yhteistyötämme. ABABin johto ja henkilöstö jatkavat yrityksen palveluksessa entiseen tapaan. Meitä yhdistää myös pyrkimys jatkuvaan kehittymiseen sekä korkeaan asiakastyytyväisyyteen.”

Suuri kasvupotentiaali telineille ja sääsuojille

Telinekatajalla on Suomessa yli 30 prosentin markkinaosuus sekä liiketoimintaa myös Virossa. Telinekatajan liikevaihto on yli 70 miljoonaa euroa ja ABAB nähdään tienä voimakkaaseen kasvuun myös Ruotsin markkinoilla.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että voimme palvella suuriakin asiakkaitamme tämän kaupan myötä yhä paremmin. Tavoitteemme on kasvaa toimialamme viiden suurimman yrityksen joukkoon Ruotsissa. Telinekatajalla on yli 50 vuoden kokemus vaativien teline- ja sääsuojaratkaisujen toteuttamisesta. Pyrimme edelleen parantamaan laatua sekä tuottamaan myös suurille asiakkaillemme yhä kattavammat teline- ja sääsuojaratkaisut palveluineen. Osaavan joukkueen rakentaminen on ollut aina toimintamme keskiössä, ja nyt se vahvistuu mm. huippuluokan teknisellä osaamisella ja suunnittelulla”, sanoo ABABin toimitusjohtaja Kim Lund.

”Ruotsin teline- ja sääsuojamarkkina on moninkertainen Suomen markkinan kokoon verrattuna, eli kasvupotentiaali on valtava. Päädyimme yritysostoon huolellisen kartoituksen perusteella. Uskomme vakaasti siihen, että voimme menestyä yhä paremmin yhdessä ABABin osaavien ammattilaisten kanssa”, sanoo Telinekatajan kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Heikki Rönkä. ”Ammattitaitomme on kovaa luokkaa myös kansainvälisessä vertailussa. Tuomme Ruotsiin osaamista sekä rakentamiseen että teollisuuteen. Tarjoamme kansainvälisille asiakkaillemme nyt yhä kattavammat palvelut neljässä eri maassa.”

ABAB Sverige

Lisätietoja:

Markku O. Kataja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, Telinekataja Oy, puh. +358 500 447 557, markku.kataja@telinekataja.fi

Heikki Rönkä, johtaja, kansainvälinen liiketoiminta, Telinekataja Oy, puh. +358 40 833 3448, heikki.ronka@telinekataja.fi

Kim Lund, toimitusjohtaja, ABAB Sverige Ab, puh. +46 70 266 48 48, kim@ababsverige.se

Telinekataja Oy on Suomen johtava telinealan asiantuntija, joka on erikoistunut teline- ja sääsuojaratkaisujen sekä muiden tilapäisrakenteiden suunnitteluun, myyntiin, vuokraukseen ja asennustoimintaan. Vuonna 1965 perustettu yritys on toimialansa markkinajohtaja Suomessa ja suurin toimija Pohjois-Euroopassa. Telinekataja toimii myös Virossa. Telinekataja-konsernin palveluksessa on 260 henkilöä ja liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. www.telinekataja.fi

ABAB Sverige Ab on vuonna 2009 perustettu telinealan palveluntarjoaja, joka toimittaa ja rakentaa asiakkailleen laadukkaat teline- ja sääsuojaratkaisut palveluineen. Perheyrityksellä on omat logistiikkakeskukset Tukholmassa ja Gävlessä. Yrityksen palveluksessa on 50 ammattilaista, ja sen liikevaihto oli vuonna 2018 noin 10 miljoonaa euroa. www.ababsverige.se

Telinekataja ABAB