Telinekataja

Yaran Uudenkaupungin tehtaan vuosihuollon turvallisuusurakoitsijapalkinto Telinekatajalle

Telinekatajalaiset vastaanottivat ”Vuosihuollon 2023 turvallisuusurakoitsija” -palkinnon Yaran Uudenkaupungin tehtaalla 1.9.2023. – Telinekatajan ammattimainen ote tekemiseen ja erityisesti vuosihuollon alussa tehty uuden henkilöstön perehdyttäminen tekivät vaikutuksen, toteaa Yaran kunnossapitopäällikkö Santtu Toivonen.

Yaran Uudenkaupungin tehtaan vuosihuollon turvallisuusurakoitsijapalkinto Telinekatajalle

Telineasentaja Atte Pirilä (vas.) ja nokkamies Mika Uusikartano vastaanottivat Yaran Uudenkaupungin tehtaan 2023 vuosihuollon turvallisuusurakoitsijapalkinnon Yaran kunnossapitopäällikkö Santtu Toivoselta ja HESQ-päällikkö Tuomo Mäkilältä.

Turvallisuusurakoitsijapalkinto
Telinekataja

Telinekatajalaisista palkintoa olivat vastaanottamassa HSEQ-päällikkö Mikko Saarinen, työnjohtaja Antti Arppe, operatiivinen johtaja Aki Sirelius, telineasentaja Atte Pirilä, nokkamies Mika Uusikartano ja työnjohtaja Murat Yalcin. Yaran puolelta palkitsemassa olivat kunnossapitopäällikkö Santtu Toivonen ja HESQ-päällikkö Tuomo Mäkilä.

Toivosen mukaan Telinekataja on aktiivinen kumppani yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja toimi vuosihuollossa turvallisuusasiat huomioiden sekä Yaran turvallisuusohjeita noudattaen.

– Telinekatajan toiminta kaikilla osastoilla sujui hyvin. Vuosihuolloissa töiden ja henkilöstön määrä on melkoinen, joten yhteistyön merkitys meidän ja urakoitsijan välillä korostuu ja Telinekatajan kanssa yhteistyö sujuu. Erityisesti valintaan vaikutti se, että Telinekataja toimi turvallisuudesta tinkimättä korkean riskin töissä haastavissa olosuhteissa, Toivonen kertoo palkinnon perusteista.

– Telinekatajan työntekijät tekivät vuosihuollon aikana paljon turvallisuushavaintoja ja viestintä oli muutenkin aktiivista, kiittelee Yaran HESQ-päällikkö Tuomo Mäkilä.

Yara on jakanut vuosihuollon turvallisuusurakoitsijapalkintoa vuodesta 2020 lähtien. Palkitsemisen tarkoituksena on kannustaa urakoitsijayrityksiä turvalliseen toimintaan ja havainnointiin vuosihuollon aikana. Telinekataja on neljäs urakoitsijayritys, joka palkinnon saa.

– Palkinnon tavoitteena on tsempata porukkaa turvalliseen työskentelyyn sekä tekemään turvallisuushavaintoja, joiden avulla varmistetaan, että kaikki pääsevät terveinä kotiin. Tarkoituksena on myös avata keskustelua urakoitsijoiden välillä, Toivonen kertoo.

Telinekatajan HSEQ-päällikön Mikko Saarisen mukaan palkinto on osoitus siitä, että telinekatajalaiset ovat toiminnallaan ansainneet asiakkaan luottamuksen.

– Kiitos kuuluu telineasentajille, nokkamiehille ja työnjohdolle, jotka ovat yhdessä asiakkaan kanssa onnistuneet turvallisten työolosuhteiden luomisessa. Turvallisuus ei ole vain yhden henkilön tai ryhmän onnistuminen vaan siinä onnistutaan yhdessä, Saarinen muistuttaa.

Telinekataja on vuodesta 2013 lähtien sopimuskumppanina toteuttanut kaikki Siilinjärven ja Uudenkaupungin tehdasalueilla tarvittavat telineet Yaralle ja sen palveluntarjoajille.