Telinekataja

Hyvä kumppanuus auttaa kehittymään

Telinekataja toimittaa Yaran Siilinjärven ja Uudenkaupungin tuotantolaitoksiin telineet jatkuvana palveluna. Kolmen vuoden yhteistyön jälkeen Yara solmi Telinekatajan kanssa vuoden 2018 loppuun saakka ulottuvan sopimuksen. Kumppanuudeksi syventyneellä yhteistyöllä varmistetaan turvalliset ja tehokkaat työtavat sekä ennakointi ja jatkuva kehitys. 

Telinekataja Yara

Telinekataja vastaa myös jatkuvaan telinetarpeeseen. Työnteko on sujuvaa turvallisilta telineiltä myös tuotantolaitoksissa ja esimerkiksi huoltoseisokin tullessa lisätelineet ovat yhden kontaktin päässä.

Yara valmistaa Siilinjärvellä lannoitteita lähes puoli miljoonaa tonnia ja fosforihappoja vajaat 300.000 tonnia vuodessa. Tuotantolaitoksen suora työllistävä vaikutus on alihankkijat mukaan lukien noin 750 henkilöä. Uudenkaupungin tuotantolaitos valmistaa noin 1,1 miljoonaa tonnia lannoitteita vuodessa runsaan 250 henkilön voimin.

”Siilinjärven tuotannosta noin puolet ja Uudenkaupungin tuotannosta noin 75 prosenttia menee vientiin. Toimintamme kehittämiseen tarvitsemme myös kumppaneidemme, kuten Telinekatajan, osaamista”, kertoo Yaran Siilinjärven tehtaanjohtaja Taisto Koivumäki. ”Tarvitsemme ympäri vuoden huomattavan määrän telineitä.”

Vaativassa ympäristössä yhtenäiset tavoitteet    

Telinekataja on toteuttanut vuodesta 2013 lähtien kaikki Siilinjärven ja Uudenkaupungin tehdasalueilla tarvittavat telineet Yaralle ja sen palveluntarjoajille. Siilinjärvellä on rikastamo sekä rikkihappoa, typpihappoa, fosforihappoa ja lannoitteita valmistavat yksiköt.

”Alueella on myös ammoniakkisäiliö, jonka tarkastamiseen tarvitaan paljon telineitä”, sanoo Koivumäki. ”Turvallisuus on meille numero ykkönen. Telinekatajan kanssa meillä on yhtenäiset tavoitteet turvallisuuden osalta, ja olemme vakuuttuneet heidän turvallisuusosaamisen tasosta.”

”Yaran tehdasalueilla toimitaan täsmällisen työlupaprosessin mukaisesti, ja olemme olleet aktiivisesti mukana kehittämässä telinetöiden työlupakäytäntöjä sekä riskiarviointia”, kertoo Telinekatajan aluejohtaja Mikko Tammihovi. ”Telinetöiden riskinhallintamallimme on nyt käytössä Yaran Siilinjärven ja Uudenkaupungin tehtailla.”

Kehittymistä arvioidaan perusteellisesti    

Telinetyötarve arvioidaan tuotantolaitoksilla viikko kerrallaan, ja joka vuosi suoritettavien huoltoseisokkien aikana miesvahvuus kasvaa Siilinjärvellä jopa 40 telineammattilaiseen.

”Huoltoseisokit ja investointityöt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan. Investoinneilla olemme parantaneet luotettavuutta ja turvallisuutta sekä uudistaneet tehdasympäristömme laitteita ja kasvattaneet tuotantoa. Arvostamme laadukkaita telineitä ja joustavaa palvelua”, korostaa Koivumäki. ”Olemme kehittäneet myös Telinekatajan kanssa ennakoivia toimenpiteitä parantamaan luotettavuutta ja tuotantovarmuutta. Kumppanuutemme on hyvällä mallilla.”

”Arvioimme systemaattisesti toimintamme kehittymistä, tarpeita ja uusia käytäntöjä. Olemme oppineet Yaralla paljon turvallisesta työskentelystä, tiedonvälityksen tärkeydestä ja heidän tavasta suhtautua asioihin”, sanoo Tammihovi. ”He ovat olleet valmiita muuttamaan omiakin toimintatapoja ja tukemaan kehitystyötämme.”

Telinekataja Yara