Telinekataja

Umeå Ställningsbyggnadin osto vahvistaa Telinekataja-konsernia kasvavilla Ruotsin markkinoilla

Pohjoismaiden suurimman teline- ja sääsuojaratkaisujen toimittajan, Telinekataja Oy:n ruotsalainen tytäryhtiö ABAB Sverige Ab on ostanut Umeå Ställningsbyggnad Ab:n koko liiketoiminnan. ”Ruotsin teline- ja sääsuojamarkkina on moninkertainen Suomeen verrattuna. Yritysostolla laajennamme toimintaamme Ruotsissa. Kauppa avaa meille uusia kasvumahdollisuuksia Pohjois-Ruotsin mittavilla teline- ja sääsuojamarkkinoilla”, kertoo Telinekataja Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Markku O. Kataja.

Telinekataja kartta

Umeå Ställningsbyggnadin osto on jatkoa Telinekataja-konsernin ja ABAB Sverige Ab:n laajenemiselle. Telinekataja osti ABAB Sverigen liiketoiminnan kesällä 2019. Nopeasti kasvaneen ABABin palveluksessa on 70 telinealan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto on noin 120 MSEK. Liikevaihdoltaan 30 MSEK:n Umeå Ställningsbyggnadin palveluksessa on noin 30 henkeä. Lisäksi ruotsalaisyritykset työllistävät parhaimmillaan toista sataa aliurakoitsijoiden ammattilaista.

”Laatua, asiakasta ja henkilöstöä arvostava yritys sopii hyvin kasvustrategiaamme”

Voimakkaasti kasvavilla Tukholman ja Gävlen talousalueilla toimiva ABAB tuottaa teline- ja sääsuojaratkaisuja sekä rakentamiseen että teollisuuteen. ABABin asiakkaisiin lukeutuu Ruotsin eturivin yrityksiä, kuten esimerkiksi Stora Enso, Billerud Korsnäs ja Peab. Umeå Ställningsbyggnad toimii Pohjois-Ruotsissa Uumajan aktiivisella talousalueella tarjoten palveluitaan teollisuuteen ja rakentamiseen. Yrityksen asiakkaita ovat esimerkiksi Peab, Skanska ja Veidekke.

”Uskomme vakaasti siihen, että voimme menestyä yhä paremmin yhdessä Umeå Ställningsbyggnadin osaavien ammattilaisten kanssa. Umeå Ställningsbyggnad tunnetaan laatua, asiakasta ja henkilöstöä arvostavana yrityksenä. Yrityskauppa sopiikin hyvin kasvustrategiaamme Ruotsissa”, sanoo Markku O. Kataja.

”Meitä yhdistää pyrkimys jatkuvaan kehittymiseen sekä korkeaan asiakastyytyväisyyteen. Meillä on myös yhteinen arvopohja. Uskon sen helpottavan yhteistyötämme, kun Umeå Ställningsbyggnadin johto ja henkilöstö jatkavat ABABin palveluksessa”, toteaa Markku O. Kataja.

Tavoite Ruotsissa: viiden suurimman yrityksen joukkoon

Telinekataja on alansa suurin toimija Pohjois-Euroopassa. Suomen markkinajohtajana Telinekatajalla on yli 30 prosentin markkinaosuus. Yhtiön liikevaihto on yli 75 miljoonaa euroa. Liiketoimintaa on myös Virossa ja Venäjällä.

ABAB Sverige nähdään tulevaisuudessa Telinekataja-konsernin kasvun oleellisena osana. Umeå Ställningsbyggnadin osto toteuttaa konsernin kasvustrategiaa. Yrityskauppa avaa tien Pohjois-Ruotsin kasvaville markkinoille, jossa on jo käynnissä ja lähitulevaisuudessa alkamassa mittavia investointiprojekteja.

”Olemme vakuuttuneita siitä, että voimme palvella suuriakin asiakkaitamme tämän kaupan myötä yhä paremmin ja kattavammin eri puolilla Ruotsia. Pystymme nyt tarjoamaan teline- ja sääsuojaratkaisut palveluineen myös Pohjois-Ruotsissa, joka nähdään tärkeänä kasvualueena”, sanoo ABAB Sverigen toimitusjohtaja Kim Lund.

”Tavoitteemme on kasvaa toimialamme viiden suurimman yrityksen joukkoon Ruotsissa. Osaavan joukkueen rakentaminen on ollut aina toimintamme keskiössä, ja nyt saamme joukkoomme kovia ammattilaisia myös maan pohjoisosista”, toteaa Kim Lund.

”Tavoitteenamme on yhteiset kansainväliset asiakkuudet ja laajemmat palvelupaketii”.

Lue Telinekatajan kansainvälisen liiketoiminnan johtajan, Heikki Rönkän haastattelu »

Telinekataja alvarin koulu

Peab on sekä Telinekatajan, ABAB Sverigen että Umeå Ställningsbyddnadin asiakas. Uudiskohteissa rakentamisen aikainen kosteuden hallinta korostuu niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Kuva Peabin urakoiman Alvarin puukoulun työmaalta, Kuortaneelta.

Telinekataja Alvarin koulu

Telinekataja Oy on Pohjoismaiden johtava rakennusteline- ja sääsuojaratkaisujen sekä muiden tilapäisrakenteiden asiantuntija. Yritys suunnittelee ja toimittaa ratkaisut korjaus-, uudis- ja infrarakentamisen, teollisuuden ja energiantuottajien sekä kone- ja laiteasentajien tarpeisiin. Vuonna 1965 perustettu yritys on toimialansa markkinajohtaja Suomessa ja suurin toimija Pohjois-Euroopassa. Telinekataja toimii myös Virossa ja Venäjällä. Telinekatajan palveluksessa on 260 henkilö. Yhtiön liikevaihto on 75 miljoonaa euroa. www.telinekataja.fi

ABAB Sverige Ab on vuonna 2009 perustettu telinealan palveluntarjoaja, joka toimittaa ja rakentaa asiakkailleen laadukkaat teline- ja sääsuojaratkaisut palveluineen. Telinekataja osti ABAB Sverigen liiketoiminnan kesällä 2019. Yrityksellä on omat logistiikkakeskukset Tukholmassa ja Gävlessä. ABAB Sverigen palveluksessa on 60 ammattilaista. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2020 noin 12 miljoonaa euroa. www.ababsverige.se

Umeå Ställningsbyggnad Ab on Uumajassa toimiva telinealan yritys, joka toimittaa laadukkaita teline- ja sääsuojapalveluita rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin Uumajan talousalueella. Yhtiön liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 30 henkeä.