Telinekataja

HII-O-HOI! Työmaata näkyvissä. Itämerellä,
Helsingin ja Kristiinankaupungin edustalla

Tänäkin kesänä me telinekatajalaiset pääsemme nauttimaan merellisistä työmaista. Iso teline- ja sääsuojakohde, Kruunuvuorensilta on sitten kesän 2022 ehtinyt näyttää meille myös hyytävän kylmän puolensa Helsingin edustalla. Niinikään uniikki telinetyökohteemme kesällä 2023 on pohjamajakka Kristiina Pohjanlahdella. Kesäterveiset Itämereltä!

Placeholder image

Toukokuun lopulla 2023 Kruunuvuorensillan työmaalla oli optimiolot sekä työskentelyyn että kuvaukseen. Aurinko paistoi, leuto tuuli puhalsi Korkeasaaren rannassa, Helsingin edustalla. Telinekatajan Anssi Himmanen oli jo rohjennut vaihtaa t-paitaan. Nordecin Victor Westö luotti vielä tuulenpitävään työtakkiin. Kreaten Mika Huhtalan mukaan merellä on aina kylmä. T-paitakelien hän uskoi koittavan vasta heinäkuussa, kun heinä–elokuun vaihteessa aikataulun mukaan tunkataan sillan viimeinen lohko paikalleen.

Tuuli- ja aurinkoenergialla toimiva, Pohjanlahdessa Kristiinankaupungin alueella sijaitseva pohjamajakka Kristiina on Pohjanmaan toimipisteeltä työmatkalleen lähtien telinekatajalaisten määränpää. Kun 22,7 metriä korkean, vuonna 1991 rakennetun majakan kantavia rakenteita peruskorjataan ja pintoja uusitaan, tarvitaan Telinekatajan ammattitaitoa sekä rakennustelineiden suunnittelussa että asennuksessa.

Työniloa kaikille kesäisille työmaille – niin kumppaneille kuin omalle väellekin. Ja leppoisia lomapäiviä, kun niiden aika koittaa.

Oletko lähdössä merelle? Tsekkaa olosuhteet

Onko merivesi korkeammalla kuin yleensä? Onko lähistön rannoilla sinilevää? Mikä on veden lämpötila?

Kun telinekatajalaiset lähtevät ”työmaalle” Kristiinankaupungista R-Towingin kyydissä, olosuhteet ja muu meriliikenne ovat hyvin tiedossa. Myös lomailevan veneilijän on hyvä tietää reaaliaikainen informaatio, sillä olosuhteet merellä muuttuvat koko ajan. Tsekkaa tilanne nyt!

Sinua voisi myös kiinnostaa

Turvallisuusviikko 2023: Jokaisella silmäparilla on roolinsa turvallisuudessa
Pelotta uutta kohti: Vaasan uusi työpäällikkö Marko Varttila