Telinekataja

Naurua ja tarkkuutta – laskutusasiantuntija Pirjo Lehtelän excelit eivät kerää pölyä

Kahvihuoneessa raikaa nauru, kun Pirjo Lehtelä on talossa. Telinekatajavuosiltaan nuori Pirjo on pitkän linjan taitaja, joka tuo taloon teräksenlujaa osaamista ja kosolti ideoita.

Telinekataja Pirjo Lehtelä

Pirjo tunnetaan Telinekatajalla sosiaalisena ja helposti lähestyttävänä. – Työkaverit tietävät jo kertoa kaikki hauskat jutut minulle, ja tunnistavat minut kaukaa, kun jossakin päin raikaa nauru.

– Olen työskennellyt yli 20 vuotta talouden sisäisen ja ulkoisen laskennan tehtävissä, Pirjo kertoo. CV:stä löytyy yrityksiä kuten ABB, Kalevala Koru Oy, Tekmanni, YIT, Caverion ja Kesko.

Telinekatajalle Pirjo saapui helmikuussa 2022 laskutusasiantuntijaksi. Tehtäväkuvaus vastasi hyvin sitä, mitä Pirjo halusi tehdä, ja hän kaipasi vaihtelua pörssiyhtiöiden kireisiin kvartaaleihin.

– Hoidan Telinekatajan luotonvalvontaa ja perintää, sekä laskutan Etelä-Suomen projekteja. Viime aikoina tehtävät ovat painottuneet enemmän luotonvalvonnan puolelle. Pohjakoulutuksena minulla on yo-merkonomin tutkinto, jonka lisäksi olen suorittanut taloushallinnon ammattitutkinnon ja talouspäällikön tutkinnon, Pirjo sanoo.

Menneenä vuonna Pirjo vahvisti osaamistaan Rastor-instituutin Luottotutkinnolla, joka tukee hänen toimenkuvaansa Telinekatajalla.

– Tavoitteena minulla on työssäni, että voisin tuoda Telinekatajan toimintaan uusia käytänteitä ja ideoita, mitä olen muualla nähnyt, oppinut ja hyväksi todennut. Ulkopuolelta tulleena ja tuoreena minulla on myös kenties uutta näkökulmaa asioihin. Lisäksi toivon, että saisin kehittää itseänikin, ja olen saanutkin. Olen myös valmis vastuullisempiinkin tehtäviin yrityksessä.

Ihmisläheistä osaamista

– Olen aina sanonut, että en tykkää seurustella koneen kanssa yksinäni, Pirjo nauraa.

Vaikka suuri osa laskutuksesta ja Pirjon työstä tehdään tietokoneen ääressä, hänen roolissaan antoisinta on ihmisten kanssa työskentely. Telinekatajalla on käytössä hybridimalli, joten toimistolla kohdataan ainakin parina päivänä viikossa. Ilmassa on yhteiseloa ja -henkeä.

Työkavereiden rooli viihtymisessä on valtava, ja Pirjo arvostaa tiiminsä yhteishenkeä muutenkin. – Kivat työkaverit ja kollegat erityisesti saavat minut viihtymään Telinekatajalla. Oma tiimi on paras tuki. Kokemusten jakaminen on todella tärkeää, ja jaamme niin ilot ja onnistumiset kuin haasteet ja hankaluudetkin.

Muutenkin Pirjo nauttii siitä, kun pääsee hyödyntämään osaamistaan laajasti. – Olen ollut rakennusalan taloushallinnon tehtävissä jo 15 vuotta. Siitä on tarttunut mukaan paljon kokemusta ja näkemystä koko kentästä. Mielestäni kokonaisuuksien hahmotus on vahvuuteni, ja on tärkeää ymmärtää laajemmin, mistä mikäkin johtuu.

Sen lisäksi Pirjon ehdoton lahja ja vahvuus alallaan on hänen kupliva ja pulppuileva sosiaalisuutensa. Sitä ei ehkä odottaisi laskennan ja perinnän tehtävissä edes käyttävänsä, mutta siitä on paljon hyötyä jokapäiväisessä työssä.

– Usein varsinkin perintäasiat ovat kenties vähän haastavia asioita käydä asiakkaiden kanssa läpi, mutta sosiaalisuuteni todellakin helpottaa niitä tilanteita! Jutellaan asioista ja selvitellään niitä yhdessä. Yleensä aina ratkaisut löytyvät, Pirjo kuvaa.

– Minulle työelämässä tärkeitä ovat vastuullisuus, oikeudenmukaisuus, ja mahdollisuudet kehittää itseäänkin, Pirjo kertoo. – Mielestäni kaikkien tulisi panostaa niihin. Arvostan sitä, että täällä Telinekatajalla saa avata suunsa, jos kehitysideoita löytyy.

Pirjo saapui pääkaupunkiseudulle maaseudulta 90-luvulla ja on siitä pitäen seuduilla viihtynyt. Perheeseen kuuluu mies, tämän kevään abiturientti Juho-poika sekä Poju-kissa.

– Parasta vastapainoa työarjelle on perheen kanssa vietetty aika, mutta välillä kyllä viihdyn tyttöporukkanikin kanssa, Pirjo nauraa.

Tulevia suunnitelmia kysyttäessä Pirjo vastaa: – Tavoitteita pitää aina olla!

Pirjon kissa
Telinekataja Espoo telineet

Pirjo on tuonut paljon tuoretta osaamista ja toimintatapoja mukanaan taloon, eikä ole jäänyt lepäämään laakereilleen, vaan hankkinut jo lisää osaamista kouluttautumalla. – Tavoitteita pitää aina olla!