Telinekataja

Määrää ja laatua – Telinekatajalla tehokas alkuvuosi rekrytoinneissa

– Hakijamäärät ylittivät odotukset, mutta vieläkin ilahduttavampaa on ollut positioihin saatujen sopivien hakemusten runsaus, kertoo HR-koordinaattori Nelli Salminen. – Jokaiseen avoinna olevaan paikkaan on löytynyt oikea henkilö. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Telinekatajalla työskentelystä on ollut kiinnostunut näin suuri määrä.

Määrää ja laatua – Telinekatajalla tehokas alkuvuosi rekrytoinneissa

Kevät 2024 on ollut vilkasta ja tehokasta aikaa Telinekatajan rekrytointiosastolla. Kuluvaan vuoteen valmistautuminen aloitettiin jo loppuvuodesta 2023 Kilpilahden projektikohteen telineasentajarekrytoinnilla. Haastatteluita käytiin viikoittain alkuvuoden ajan, parhaimmillaan kolmen henkilön voimin. Lopputuloksena Telinekatajan oman henkilöstön vahvuus Kilpilahden projektissa toukokuussa oli parhaimmillaan 136 henkilöä, kun rekryjen myötä sitä täydennettiin noin 80 tekijällä.

– Ensimmäisen vuosipuolikkaan aikana olemme myös rekrytoineet vakituiseen toimeen työnjohtajia Etelä-Suomeen, Turkuun ja Pohjanmaalle. Etelä-Suomen yksikköön rekrytoimme lisäksi aluepäällikön vastaamaan yksikön operatiivisesta toiminnasta. Keskeneräisenä on vielä suunnittelijan rekrytointi teknisen osaston vahvistukseksi, Nelli listaa.

– Alueyksiköissä ympäri Suomen meillä aloitti kesätyönjohtajia yhteensä viisi, sekä taloushallinnossa Espoossa taloushallinnon kesätyöntekijä. Heidän lisäkseen rekrytoimme keskusvarastolle Nurmijärvelle ja Voikkaan varastolle vahvistusta, ja pohjoiseen rekrytoidaan HSE-valvoja teollisuuden projektikohteeseen. Voisi sanoa, että vallitsevaan tilanteeseen nähden meillä on ollut aika vilkasta! Edellisen vuoden hakijamääriin nähden kasvua oli joihinkin positioihin tuplasti enemmän.

– Kesätyönjohtajahakemuksia kaikki alueyksiköt yhteen laskien oli tänä vuonna 270. Määrääkin enemmän kuitenkin olemme olleet iloisia hakemusten laadusta – moneenkin positioon olisi ollut useita soveltuvia tekijöitä, Nelli iloitsee.

Tämän vuoden rekrytointeihin kuuluvat myös Joni Pulkkinen ja Tomi Mäntynen, jotka ovat vuoden alusta työskennelleet Etelä-Suomen yksikössä. Kummallakin tuoreella työnjohtajalla on samantyyppinen polku Telinekatajalle: työnhakukoneiden kautta tuli Telinekatajan ilmoitus vastaan.

– Ilmoituksessa listattujen vaatimusten pohjalta päättelin, että tämä paikka kuulostaa sekä lupaavalta että siltä, että se sopisi minulle, kuvaa Joni hakuprosessiaan.

Jonilla ja Tomilla muutenkin samantyyppinen polku telineille: he olivat rakennustekniikan insinööriopinnoissaan luokkatovereita, vaikkakaan koronavuosien takia eivät kasvokkain olleet tavanneet ennen kohtaamistaan Telinekatajalla. Molemmat ovat viihtyneet oikein hyvin uudessa roolissaan.

– Telinekatajalla huomaa, että tämä on perheyritys: täällä on kannustava ja välitön tunnelma. Perehdytys on ollut kattava ja hyödyllinen, ja lisäksi on ollut ehdoton etu aloittaa työkaverin kanssa yhdessä samalta viivalta, Tomi kertoo.

Telinekataja ei ollut Tomille ja Jonille kovinkaan tuttu ennen rekrytointiprosessin alkua, eikä telinealakaan kaikkein läheisin. Tähän Nelli tiimeineen aikoo tulevaisuudessa panostaa.

– Haluamme osaltamme tuoda esille telinetyötä vahvemmin somekanavissa ja rakennusalan opiskelijoiden pariin uravaihtoehtona, Nelli kertoo.

Telinekataja henkilöstö
Telinekataja henkilöstö