Telinekataja

Layherin Ruotsin toimintoja johtanut Nikolaj Murikoff ABABin toimitusjohtajaksi

Pohjoismaiden suurin rakennusteline- ja sääsuojaratkaisujen asiantuntija, Telinekataja-konserni vahvistaa suunnitellusti rooliaan kasvavilla Ruotsin markkinoilla. Layher AB:tä viimeiset 12 vuotta johtanut Nikolaj Murikoff on 3.10.2022 aloittanut Telinekataja-konsernin ruotsalaisen tytäryhtiön ABAB Sverigen toimitusjohtajana.

Nikolaj Murikoff ABAB Sverige

Vuonna 1965 perustettu suomalainen perheyhtiö, Telinekataja on alansa suurin toimija Pohjois-Euroopassa. Suomen markkinajohtajana Telinekatajalla on yli 30 % markkinaosuus. Ruotsin toiminnot Telinekataja käynnisti ostamalla vuonna 2019 ABAB Sverigen, jolla on logistiikkakeskukset Tukholmassa ja Gävlessä. Vuonna 2021 tehdyllä yrityskaupalla, Umeå Ställningsbyggnad Ab:n ostolla, Telinekataja Group pohjusti ABABin asemaa Pohjois-Ruotsin mittavilla teline- ja sääsuojamarkkinoilla. Vuonna 2021 ABAB Sverigen liikevaihto oli 135 MSEK ja työntekijöitä 70. Telinekataja-konsernin vuoden 2021 liikevaihto oli 78 milj. euroa, oman henkilöstön määrä 330.

– Venäjän exitin jälkeen strategiamme on selkeytynyt, ja painopiste on nyt lännessä. Ruotsissa on paljon potentiaalia ja hyvät kasvumahdollisuudet. Tavoitteenamme on kasvaa sekä orgaanisesti että mahdollisilla yritysostoilla yhdeksi Ruotsin suurimmista alan toimijoista, kertoo Telinekataja Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Markku O. Kataja.

Pohjois-Ruotsiin laajentuminen on jo tuottanut tuloksia. – Uumajan yrityskaupan ja Skellefteån toimipisteen myötä olemme saaneet mielenkiintoisia teollisuusasiakkuuksia, kuten esimerkiksi nyt loppusuoralla oleva SCA Obbolan projekti, kertoo Markku O. Kataja.

Kilpailuvalttina Murikoffin kokemus ja suomalaisten suunnitteluosaaminen

Toimialan suunnannäyttäjänä Telinekataja-konserni haluaa tarjota ruotsalaisille rakennus- ja teollisuusyrityksille yhä parempaa laatua ja asiakaspalvelua, jossa korostuvat suunnitteluosaaminen ja digitaalisuus.

– ABABilla on Ruotsissa jo vahva asiakaspohja. Hyödyntämällä Telinekatajan osaamista haluamme tulla vielä paremmin tunnetuksi ammattitaitoisena ja luotettavana toimittajana. Haluamme olla vaativien teollisuusasiakkaiden ja rakennusyhtiöiden ykkösvalinta, kiteyttää Nikolaj Murikoff.

Uuden toimitusjohtajan mukaan rakennusteline- ja sääsuojamarkkina kehittyy Ruotsissa koko ajan. – Menestystä ennustan niille toimijoille, jotka hyödyntävät digitaalisia työkaluja, ottavat ennakkoluulottomasti käyttöön uusimmat tuoteinnovaatiot, huolehtivat työtekijöidensä terveydestä ja hyvinvoinnista sekä keskittyvät HSEQ-tavoitteisiinsa.

– Olen innoissani, kun pääsen mukaan ABAB Sverigen ja Telinekataja-konsernin tiimiin. Yhdessä me jatkamme edelläkävijäyrityksen rakentamista. Uskon, että tuotetietouteni, kokemukseni digitaalisesta suunnittelusta sekä taustani b-to-b-liiketoiminnan kehittämisestä näkyvät asiakastyytyväisyydessä ja auttavat sitä kautta ABABia laajentumaan Ruotsissa, toteaa ABAB Sverigen toimitusjohtaja Nikolaj Murikoff.

Telinekataja Kartalla

Sinua voisi myös kiinnostaa

Umeå Ställningsbyggnadin osto vahvistaa Telinekataja-konsernia kasvavilla Ruotsin markkinoilla
Turvallisuutta talvityömaille