Telinekataja

Kuivaketju10 ohjaa töitä Vähärauman monitoimitalon työmaalla

Homeongelmista kärsinyt vanha Vähärauman alakoulu purettiin vuonna 2020. Porin kaupungin vaatimuksesta uuden koulun, kirjaston ja hammashoitolan rakentamisessa noudatetaan Kuivaketju 10 -toimintamallia ja Terve Talo -kriteereitä. Kesällä 2022 käyttöön otettavan monitoimitalon  rakentamisesta vastaa Astora-Rakennus Oy ja sääsuojauksesta Telinekataja.

Kuivaketju10 ohjaa töitä Vähärauman monitoimitalon työmaalla

– Meillä on kaikenlaisia kokemuksia sääsuojien rakentajista, mutta Telinekatajaan ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä. Telinekataja osoitti jälleen ammattitaitonsa: hoiti sääsuojauksen huolellisesti ja reagoi korjauspyyntöihin nopeasti. Olemme todella tyytyväisiä, toteaa Astora-Rakennuksen vastaava työn johtaja Tuomas Pienimäki.

Noin 15 miljoonaa euroa kustantavan monitoimitalon runkovaihe toteutettiin perinteisenä elementtirakentamisena. Rakennuksen julkisivu on tiiltä ja erivärisiä julkisivulevyjä, vesikatto konesaumattua peltiä. Rungon valmistumisen jälkeen oli Telinekatajan sääsuojan vuoro – kunnes valmis vesikatto ja julkisivu suojaavat loput rakennustöistä.

– Hanke on pääosin Astoralle ja Telinekatajalle entuudestaan tuttua, modernit vaatimukset huomioivaa rakentamista ja sääsuojaamista. Kohteen koko ja sijainti toivat pientä haastetta, kertoo Telinekatajan työnjohtaja Marko Rovio.

Ison suojan asennus on millintarkkaa työtä

Kaksikerroksisen uudisrakennuksen kerrosala on yli 6300 m2 ja suojattava aluekin 4000 m2. Rakennuttajan, Porin kaupungin vaatimuksesta sääsuojan tuli olla tehdasvalmisteinen, yhtenäinen rakennelma. Rakentamisen aikana noudatetaan Kuivaketju 10- ja Terve Talo -kriteereitä. Valmiin monitoimitalon käyttöolosuhteita varten rakennukseen tulee olosuhdeseuranta.

– Sääsuoja on todella iso, leveimmästä kohdasta jopa 50 metriä. Näin ollen se vaati myös katolle asennettavan tukirungon, joka oli saatava käytännössä kertayrittämällä paikalleen. Tukirungon kohdistaminen onnistui hyvin tälläkin kertaa, toteaa Rovio tyytyväisenä.

Ison sääsuojan asentamisessa tilaa tarvitaan enemmän myös autonostureille ja kalustolle. Vähärauman monitoimitalon työmaan aidatulla tontilla ja ahtailla kulkureiteille mitattiin koko Telinekatajan tiimin osaaminen. Mukaan lukien maantasolla työskentelevät – kuljettajista alkaen.

On osoitus ammattimaisuudesta, että tilanpuutteesta huolimatta näin iso sääsuoja saatiin paikoilleen ilman suurempia ongelmia ja asennustyö sujui mallikkaasti, pohtii Rovio.

Telinekataja Vähärauma
Telinekataja Vähärauma

Ison sääsuojan asentamisessa tilaa tarvitaan enemmän myös kalustolle. Vähärauman monitoimitalon työmaan aidatulla tontilla ja ahtailla kulkureiteille mitattiin koko Telinekatajan tiimin osaaminen – kuljettajista asentajiin ja työnjohtoon.

”Telinekatajaan ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä”

Pienistä haasteista huolimatta Astora-Rakennus ja Telinekataja pystyivät työskentelemään monitoimitalon työmaalla yhtäaikaisesti ilman, että kummankaan työ keskeytyi. Molemmat osapuolet muistelevat hyvillä mielin puolentoista kuukauden tiiviistä yhteistyötä ja odottavat innolla tulevia projekteja.

– Telinekataja hoiti sääsuojauksen huolellisesti ja reagoi korjauspyyntöihin nopeasti. Lisäksi saimme kaiken tarvittavan tiedon esimerkiksi haalaustelineisiin ja sääsuojan kulkuaukkoihin liittyen, kehuu Astora-Rakennuksen vastaava työnjohtaja Tuomas Pienimäki.

Meillä on kaikenlaisia kokemuksia sääsuojien rakentajista, mutta Telinekatajaan ei tarvinnut tälläkään kertaa pettyä. Telinekataja osoitti jälleen ammattitaitonsa: kaikki saatiin kerralla kuntoon ja yhteistyö oli muutenkin hyvää. Olemme todella tyytyväisiä, Pienimäki summaa.

– Astora ja Telinekataja ovat molemmat kokeneita tekijöitä, jotka osaavat puhaltaa yhteen hiileen. Astoran kanssa on ilo tehdä yhteistyötä. Koen, että tämäkin yhteinen hanke vahvisti entisestään mielikuvaa meistä osaavana kumppanina, Marko Rovio pohtii.

Lue lisää:

YIT rakentaa Espoon Pohjois-Tapiolan koululaisille terveet ja turvalliset tilat »
Peabin koulutetut ammattilaiset rakentavat Kuortaneen Alvarin puukoulua sääsuojan alla »

Telinekataja Vähärauma
Telinekataja Vähärauma

Ison sääsuojan asentamisessa tilaa tarvitaan enemmän myös kalustolle. Vähärauman monitoimitalon työmaan aidatulla tontilla ja ahtailla kulkureiteille mitattiin koko Telinekatajan tiimin osaaminen – kuljettajista asentajiin ja työnjohtoon.