Telinekataja

Kuokkalan yhtenäiskoulua rakennetaan tasalaatuisissa olosuhteissa

Jyväskylässä sijaitsevalla Kuokkalan yhtenäiskoululla on käynnissä rakennushanke, jossa laajennetaan ja peruskorjataan koulun tiloja runsaalla 19 miljoonalla eurolla. Pääurakoitsijana toimiva Rakennusliike U. Lipsanen Oy rakentaa kahden peruskorjattavan koulurakennuksen väliin noin 5600 bruttoneliömetrin suuruisen uudisrakennuksen. Koko urakointi etenee sääsuojien alla, kunnes ulkorakenteet ovat täysin säänpitävät.

Telinekataja Kuokkalan yhtenäiskoulu

Tukeva telineratkaisu kestää myös rankoissa sääoloissa

Telinekataja Kuokkalan yhtenäiskoulu

Kuokkalan yhtenäiskoulun ala- ja yläasteen yli 900 oppilaalle rakennetaan perinteisten luokkien sijaan uuden opetuskäsityksen mukaisia monitoimitiloja, joita voidaan jakaa liikuteltavilla ja ääntä eristävillä väliseinillä. Koulun yhteyteen rakennetaan myös uudet nuorisotilat ja oma kirjasto.

Uusi rakennus kytketään kahteen peruskorjattavaan koulurakennukseen. Laajennusosan on määrä valmistua keväällä 2018, jonka jälkeen käynnistyy peruskorjausvaihe.

”Monimuotoisen rakennuksen suojaus edellytti erityistä huolellisuutta ja osaamista. Asentajiemme ja nokkamiehemme kokemus sekä kyky ratkoa haasteita on ollut ratkaisevan tärkeää, jotta telinetyöt saatiin valmiiksi sovitussa aikataulussa. Siinä myös onnistuimme, ja asiakkaamme pääsi aloittamaan urakoinnin suunnitelmien mukaan”, sanoo Telinekatajan työnjohtaja Marko Varttila.

Siisti ja kestävä kokonaisratkaisu    

Telinekataja rakensi laajennusvaiheen urakointiin tarvittavat Layherin muuraustelineet ja KH XL – sääsuojat noin 10 viikossa. Suunnittelusta vastasi Telinekatajan suunnittelija Jarmo Viik.

”Noin 100 metriä pitkän sääsuojan leveys on enimmillään jopa 48 metriä. Rakennus kääntyy kahdessa kohdassa noin 20 asteen kulmaan. Käytimme kohteen suojaamiseen myös kolmion muotoisia sääsuojaristikoita, jotta sääsuoja saatiin käännettyä sekä myötäilemään suojattavaa rakennusta. Telineiden korkoerot ovat myös merkittäviä. Telineistä ja sääsuojista tuli siisti, vesitiivis ja kovatkin myrskyt kestävä ratkaisu”, sanoo Varttila.

Rakennusliike U. Lipsanen järjesti Varttilan mukaan hyvät puitteet telinetöille. ”Asennusryhmämme ja nokkamiehemme sekä työmaan vastaavan mestarin välinen yhteistyö on toiminut erinomaisesti.”

Nykyisten koulurakennusten vesikattorakenteet uusitaan, julkisivut peruskorjataan ja talotekniikka uudistetaan Telinekatajan toimittamien sääsuojien alla. Opetustyö jatkuu koulussa normaalisti koko yli 2,5 vuotta kestävän rakennusprojektin ajan.

Kuokkalan yhtenäiskoulun rakennushanke:

  • Kokonaisbudjetti 19,3 miljoonaa euroa
  • Koko rakennushanke valmistuu kesällä 2019
  • Rakennuttaja Jyväskylän Tilakeskus
  • Pääurakoitsija Rakennusliike U. Lipsanen Oy

Katso videolta asiakkaamme vastaavan mestarin ajatuksia kohteen sääsuojauksesta!

Kyky ratkoa haasteita on olennainen osa monimuotoisen rakennuksen suojausta

Telinekataja Kuokkalan yhtenäiskoulu