Telinekataja

Kattourakointiin erikoistunut ProRakenne luottaa Telinekatajan työn laatuun vaativissa kohteissa

Telinekataja suojasi loppukeväästä alkusyksyyn 2021 useita Oulun keskustan saneeraustyömaita, joissa urakoitsijana toimi ProRakenne. Vesikattojen saneerauksesta ja erityisesti huopakattourakoinnista tunnettu ProRakenne toteuttaa turvallisia ratkaisuja ammattilaisille ympäri maan. Oulun keskustassa haasteita tarjosi paitsi urakoitavien kohteiden koko ja sijainti myös sääolot, mutta kaikki meni lopulta mallikkaasti. – Telinekataja on luotettava yhteistyökumppani, jonka henkilökunta on kautta linjan ammattitaitoista ja työn laatu loistavaa, kehuu ProRakenne Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Tuomo Jurmu.

Telinekataja Oulu

Kelan rakennus oli urakan ajan auki asiakkaille, mikä vaati erityistä tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta suojauksen rajaamisen osalta. Päivittäinen jalankulku tuli turvata huolellisesti.

Telinekataja Oulu kela

ProRakenteen ja Telinekatajan yhteisiä kohteita Oulun keskustassa ovat olleet muun muassa Kansaneläkelaitoksen Oulun toimipiste ja Svenska Privatskolan (Oulun ruotsinkielinen koulu). Kun urakoitavat kohteet sijaitsevat keskellä vilkasta aluetta, tulee kaikkien urakkaan osallistuvien toimijoiden panostaa erityisesti turvallisuuteen. Parhaiten tämä onnistuu huolellisella suunnittelutyöllä sekä liikennettä ja kaupunkiympäristöä huomioivalla työmaan rajaamisella. Ammattitaitoinen suunnittelu onkin luonnostaan sekä ProRakenteen että Telinekatajan tekemisen keskiössä.

– Kelan rakennus suojattiin kaikkinensa kolmessa vaiheessa. Erityistä tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta vaati suojattavan alueen rajaus. Kyseessä on käytössä oleva virastotalo, joten päivittäinen jalankulku tuli turvata huolella. Lisäksi rakennus sijaitsee lähellä merenrantaa, joten myös sääolosuhteet tuli huomioida tarkkaan, kertoo työnjohtaja Teemu Kaijala Telinekatajalta.

Huolellinen suunnittelu takaa turvallisuuden myös vaikeissa sääoloissa

Säästä muodostui lopulta yksi urakan suurimmista koetinkivistä, sillä Ahti-myrsky yllätti Oulun kaupungin kesäkuussa. Poikkeuksellisen kova myräkkä aiheutti laajalti tuhoja Oulun alueella, ja Kelankin pihalta meni lipputanko keskeltä poikki, mutta kaikeksi onneksi selvittiin ilman henkilö- tai aineellisia vahinkoja.

– Sääsuojaan ja Kelan työmaahan liittyen ei tullut loukkaantumisia eikä tuhoja. Kiitos siitä kuuluu Telinekatajan osaavalle henkilöstölle – tuulikuormat oli laskettu tarkkaan ja kokonaisuus toteutettu erittäin huolellisesti, Jurmu kiittelee.

”Yhteistyö on ollut luontevaa ja mutkatonta”

Urakka valmistui ajallaan ja kaikista haasteista selvittiin kunnialla – kiitos tiiviin ja toimivan yhteistyön sekä avoimen keskusteluyhteyden. Telinekataja ja ProRakenne kiittelevätkin toistensa panosta ja suuntaavat katseensa jo tuleviin projekteihin.

– Vähimmäisvaatimuksemme kaikkien urakoiden suhteen on, että ainoastaan perusteellisesti suunniteltu ja erinomaisesti viimeistelty riittää. Telinekataja auttoi meitä osaltaan pääsemään tähän päämäärään. Yhteistyö Telinekatajan kanssa onkin ollut kautta linjan luontevaa ja mutkatonta. Henkilökemiat ja dynamiikka ovat meille tärkeitä asioita, joten tässä Oulun keskustan urakassa pyysin ennestään tuttuja telinekatajalaisia toteuttamaan sääsuojan. Telinekataja eroaa edukseen siinäkin, että heiltä saa aina kattavat ja pitkälle mietityt suunnitelmat, joissa on huomioitu kaikki urakan vaiheet. On mukavaa voida luottaa siihen, että sääsuojat kestävät kovimmatkin myrskyt ja että tekeminen on alusta loppuun turvallista. Kiitos jälleen hyvästä yhteistyöstä, Jurmu summaa.

– Urakkakokonaisuus eteni varsin mallikkaasti, kiitos asiansa osaavien asentajien sekä hyvän yhteistyön. On mukava voida todeta, että yhteydenpito ProRakenteen kanssa on aina ollut helppoa ja mutkatonta. Ymmärrämme hyvin toistemme tarpeet työmaalla, joten osaamme jo valmiiksi suunnitella asiat kerrasta maaliin, Kaijala päättää.

Lue myös:
Suunnittelun rooli korostui myös Kirkkonummen hyvinvointikeskuksen sääsuojauksessa »
Tampere-talon laajennus vilkkaassa kaupunkimiljöössä vaati ympäristön ja rakennuksen käyttäjien erityistä huomiointia »

Telinekataja Oulu

Urakoitavien kohteiden koko ja sijainti sekä kesäkuinen Ahti-myrsky toivat omat haasteensa. Silti projekti eteni mallikkaasti ja yhteistyö ProRakenteen kanssa oli helppoa sekä mutkatonta.