Nelli Salminen aloitti Telinekatajalla pian valmistuttuaan tradenomiksi vuonna 2022. HR-koordinaattorin työssä keskeistä on yhteydenpito toimialaan ja telinekatajalaisiin – hän on vaivihkaa oppinut yhtä ja toista telinetyöstä.
Nelli tiesi jo opintojen alkuvaiheessa haluavansa suuntautua henkilöstöjohtamiseen, sillä siinä kohtasivat hänen kyvykkyytensä ja kiinnostuksensa.
– Olen utelias ja avoin kehittämään omaa osaamista, ja omalla ajalla luenkin työhön liittyvää kirjallisuutta ja seuraan eri foorumeilta ajankohtaisia asioita.
Ihmisten kanssa Nelli tahtoi tehdä töitä jo lapsenakin, hän muistelee.
– Halusin perustaa hoivakodin, johon omat vanhempani ja kummitäti ja -setä oisivat saaneet tulla vanhana asumaan. Piirtelin pohjapiirroksia ruutuvihkoihin ja esittelin luomuksia ahkerasti lähipiirille.
– Olin kuulemma aika tarkka säännöistä, mitä siellä saisi ja mitä ei saa tehdä. Jos tarpeeksi yrittää, voi lapsuusajan ajatuksista löytää ehkä jotain yhtymäkohtia henkilöstön parissa toimimiseen.
Työnteon Nelli oli aloittanut opiskelujen ohella 17-vuotiaana. Mukaan on mahtunut mm. tapahtuma- ja turismipuolen töitä Helsingin ytimessä, esihenkilötyötä leikkipuistossa ja monipuolista asiakaspalveluhommaa useammassakin paikassa. Tradenomiksi hän valmistui vuonna 2022 Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta.
Nellin ura Telinekatajalla alkoi pian valmistumisen jälkeen määräaikaisena HR-assistenttina, jonka jälkeen hänet vakinaistettiin HR-koordinaattoriksi. Vastuut ovat ajan mittaan vain kasvaneet. Nelli naurahtaa tunkeneensa nenänsä moneen juttuun – vain telineasennusta hän ei ole vielä tehnyt.
– Työni pääpaino on telinekatajalaisten työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa rekrytoinnista alkaen. Olen mukana markkinoinnissa ja tapahtumiin liittyvissä asioissa ja luonnollisesti useammassa kokousryhmässä. Teen kehityshankkeissa paljon yhteistyötä muiden telinekatajalaisten kanssa ja toimeen kuuluu lisäksi dokumentointia ja ohjeistuksien laatimista. Yhteistyötä saa myös tehdä laajalle levittäytyneen henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
Erityisen tärkeänä työssään Nelli näkee uteliaisuuden oppia ja kuulla asioita – hän ei halua, että työ siiloutuu vain oman osuuden hoitamiseen.
– Työviikon sisältöön vaikuttaa monikin seikka, ihan kentällä tapahtuvista asioista alkaen. Palavereita ja yhteydenpitoa on paljon, mutta viikkotasolla eniten tulee toimittua lähitiimin eli HR-managerin ja palkanlaskennan kanssa. HSEQ-osaston kanssa teemme tiivistä yhteistyötä, koska asiakokonaisuudet ovat yleensä yhteisellä vastuualueella.
Parasta työssä on kuulla ja nähdä oman työn jälki henkilöstön arjessa.
– Iloitsen myös yrityksen onnistumisesta kokonaisuutena, kun hankkeet menevät eteenpäin ja onnistuneita kauppoja syntyy.
Nelli kokee voivansa vaikuttaa Telinekatajan kehittymiseen – ajatukset saa liikkeelle, sparrailuseuraa löytyy ja hyväksi todetut jutut siirtyvät käytäntöön. Kehityksestä Nellillä ja Telinekatajalla on yhteinen näkemys.
– Tärkeimpiä arvoja ovat syrjimätön työkulttuuri, yhteisöllisyys ja vastuullisuus niiden kaikissa muodoissa. Maailman kehittyessä meidänkin pitää kehittyä ja olla valmiita ketterään muutokseen – Telinekatajan suunta on täysin oikea.
Telinekataja onkin kehittynyt paljon sinä aikana, jona Nelli on ollut mukana, erityisesti turvallisuuden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen on tehty paljon töitä.
Nellin työssä on tärkeää luoda ja pitää yllä hyvää työkulttuuria, joka pohjautuu Telinekatajan arvoille ja sovituille käytännöille. Työnantajamielikuvaa on mietittävä huolella, sillä se vaikuttaa laajasti sidosryhmiin: työntekijöihin ja -hakijoihin, yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiin – sitä rakennetaan parhaiten kuuntelemalla omaa porukkaa.
– Organisaatiokulttuurissa on panostettava avoimuuteen ja siihen, että henkilöstöllä on mahdollisuus ja keinot nostaa ajatuksiaan esille ja osallistua tekemiseen.
Juuri työkaverit saavat Nellin viihtymään töissä parhaiten.
– Solahdin nopeasti yhteisöön ja nautin aidosti yhdessä tekemisestä. Työnkuvani on mielenkiintoinen ja vaihteleva, joten siltäkään en voisi tässä hetkessä enempää toivoa.
Itseään Nelli kuvaa puheliaaksi – hän tuumaa, että siitä ovat varmasti läheiset ja työkaverit samaa mieltä. Kotipaikka on aina ollut Helsinki.
– Jos täältä pitäisi johonkin lähteä, niin sukulaisten luo Oulun Kellon kaupunginosaan. Rauhallisemmat puitteet voisivat olla hyvää vastapainoa hulinalle Helsingin kantakaupungissa, jossa nyt asun.
Kotonaan Nellillä on pyreneittenpaimenkoira Lalli, jonka kanssa hän liikkuu paljon.
– Koira ja kilpaharrastus vievät kohtuullisen osan vapaa-ajasta. Lalli on agilityssä erittäin lupaava koira, ja kilpailemme myös tottelevaisuudessa. Haluan osallistua hänen kanssaan arvokisoihin lähivuosina.
Vastapainona työlle toimii myös kaveriporukka, jonka kanssa suunnitellaan kaikenlaisia reissuja ja tempauksia.
– Järjestämme esimerkiksi teemapäiviä, kuten rapujuhlia, joissa yhdessä lähdemme pois kaupungista ja arjen rooleista. Käymme myös porukalla matkoilla kotimaassa ja maailmalla.