Luottamuksen varaan rakennettua

Käyn tässä blogissa läpi hieman Layherin asemaa Suomen rakennusteline- ja sääsuojamarkkinoilla sekä Layherin ja Telinekatajan ainutlaatuista yhteistyötä.

Usein kuulee puhuttavan ”Layher-tyyppisistä” rakennustelineistä, ja siihen on syynsä. Vuonna 1945 perustettu, ja edelleenkin perheyrityksenä operoiva Wilhelm Layher GmbH & Co KG on maailman johtava rakennustelinevalmistaja.

Ensimmäinen versio Allround-telineistä tuli ulos tehtaalta vuonna 1974. Alaa mullistava ja edelleenkin käytössä oleva kiilaliitoksen ja reikälevyn järjestelmä antoi käyttäjilleen täysin uudenlaiset mahdollisuudet rakennustelineiden tekemiseen. Vanha putki ja liitin -järjestelmä alkoi hiljalleen siirtyä sivuun. Kyseinen kiilaliitoksin ja reikälevyin kiinnitettävä systeemi on ollut patentin raukeamisen jälkeen maailman kopioiduin telinejärjestelmä.

Layher-valmistaja Wilhelm Layher GmbH & Co KG on maailman johtava rakennustelinevalmistaja.

Layher-valmistaja Wilhelm Layher GmbH & Co KG on maailman johtava rakennustelinevalmistaja.

Saksan Güglingenissä toimiva tehdas on valmistanut telineosia kolmessa vuorossa viimeiset vuodet kysynnän ollessa jatkuvasti kovaa. Suuria eriä sekä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti räätälöityjä osia lähtee rekkoihin ja merikontteihin pakattuina ympäri maailmaa joka päivä tonneittain. Layher toimii maailmanlaajuisesti noin 40 maassa. Tästä johtuen myös asiakkaiden vientikohteet saadaan toteutettua usein todella joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Layher on toimintansa alusta saakka halunnut pitää laadun sekä asiakaskokemuksen etusijalla. Hienona esimerkkinä toimii Allround-tuoteperheen jatkumo yhteensopivuuden sekä monien eri järjestelmälaajennusten osalta – kaikki osat sopivat yhteen keskenään!

Nostaisin esille lähiaikojen merkittävimmän koko telinejärjestelmää koskevan uudistuksen. Pitkän insinöörityön tuloksena Layher otti käyttöön uuden entistäkin kestävämmän rautaseoksen, jonka ansiosta telineosista saatiin kevyempiä sekä kestävämpiä – syntyi Layher Allround Lightweight (LW). Asiakaskokemus on aina ollut tärkeä arvo Layherille, ja yhteensopivuus vanhan Allround-järjestelmän kanssa säilyi ennallaan. Tämä tarkoittaa sitä, ettei käyttäjän välttämättä tarvitse erotella kalustoa, vaikka koko tuoteperhe on uudistunut.

Myös sääsuojakaluston kehitys on ollut nopeaa. Vuonna 1984 esiteltiin teräsrakenteinen kasettikatto. Vuonna 1999 markkinoille saapui jälleen kerran markkinaa ohjaava Keder-järjestelmä jota on sittemmin käytetty KH, KH XL sekä uudessa FW-järjestelmässä. Sääsuojien jännevälit ovat kasvaneet näinkin lyhyessä ajassa 18 metristä aina 70 metriin. Tuo pisin jänneväli voidaan toteuttaa uudella monikäyttöisellä Allround FW -järjestelmällä. On mielenkiintoista nähdä kuinka pitkiksi jännevälit vielä kasvavat lähitulevaisuudessa.

Layher-telineillä on pitkä historia, ensimmäiset Allround-telineet tulivat tehtaalta ulos 1970-luvulla.

Layher-telineillä on pitkä historia, ensimmäiset Allround-telineet tulivat tehtaalta ulos 1970-luvulla.

Telinekatajan rooli Layherin jälleenmyyjänä on harvinaislaatuinen. Suurimmassa osassa maailmaa Layher toimii itse tehtaan tytäryhtiön välityksellä, mutta Suomessa edustusvaltuudet ovat pitkän ja hedelmällisen yhteistyön ohessa Telinekatajalla. Kaiken perustana on keskinäinen luottamus.

Telinekataja on kuulunut Layherin talliin jo 80-luvun alusta ja on toimittanut siitä saakka Layherin kalustoa suomalaisille rakennus- ja tapahtuma-alan ammattilaisille.Suurtenkin erien nopea kahden viikon toimitusaika Saksasta on kesäkaudella usein 12 päivää liian pitkä. Tämän takia haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin Layherilta tutulla laadukkaalla ja palvelualttiilla tyylillä.

Nurmijärvellä sijaitsevasta myyntivarastostamme pystymme toimittamaan suuremmatkin erät nopealla aikataululla ympäri valtakuntaa Hangosta Utsjoelle. Varastoltamme löytyy pääosin Allround-telinekalustoa sekä KH XL -sääsuojakalustoa. Markkinan hektisyyden takia olemme havainneet, että molempien kalustojen nopea saatavuus on todella tärkeää, jotta työmailla tehtävät työt saadaan vietyä loppuun turvallisesti ja ajallaan.

Kun Layher-tuotteiden ympärille lisätään Telinekatajan kokonaisvaltaiset palvelut ja osaaminen, kuten suunnittelu- sekä vuokrauspalvelut, on koko paketin laatu taattu. Miten siis varmistat turvalliset rakennusteline- ja sääsuojatyöt sekä nopeat toimitukset? 

Siihen tarvitaan Layheria ja Telinekatajaa!

Jere Sieppo, myyntipäällikkö