Tuottavalla työmaalla ei tehdä lumitöitä

Digimarkkinointi

Rakennustyömaiden kosteudenhallinta puhuttaa, eikä syyttä. Kosteusvahingot aiheuttavat vuosittain miljardien eurojen kustannukset ja vakavia terveyshaittoja. Pilaantuneiden materiaalien, kostuneiden rakenteiden, sisäilmaongelmien ja homevaurioiden sekä rakentajan mainehaitan hintalappu on kova. ”Onneksi asialle on tehtävissä jotain. Monet rakennusalan nimekkäät toimijat liputtavat jo onnistuneen kosteudenhallinnan ja terveellisen rakentamisen puolesta. Myös Telinekataja haluaa näyttää mallia”, toteaa toimitusjohtaja Juha Höyhtyä.

Tehokkaammin, nopeammin, turvallisemmin

Rakennusalalla on kehitetty työkaluja kosteusvahinkojen aiheuttamien välittömien ja välillisten kulujen ehkäisemiseen. Kuivaketju10-riskilistan pääajatus on se, että toimenpiteet kohdennetaan kymmeneen keskeisimpään kosteusriskiin, jotka torjutaan kaikissa vaiheissa tilaamisesta käyttöön.

”Telinekatajan MaxxProd-palveluilla ehkäistään erityisesti kahta kuivaketjun riskiä: sadeveden pääsyä ulkoseinärakenteiden sisälle sekä materiaalien ja rakenteiden kastumista, kertoo Telinekatajan tuotekehitysryhmän vetäjä”, aluejohtaja Mikko Tammihovi. MaxxProd-palvelut nopeuttavat rakennushankkeita, säästävät kuluja sekä parantavat työturvallisuutta ja -olosuhteita. MaxxProd tulee sanoista Maximising Productivity.

”Tarkoitus on edistää asiakkaidemme työn tuottavuutta. Hukka pienenee, työ tehostuu ja lopputulos on laadukkaampi”, listaa Höyhtyä. ”Tyypillistä koulun korjaushanketta voidaan lyhentää jopa kuukaudella, kun työt tehdään säältä suojassa. Työmaan käyttö- ja yhteiskustannuksista säästyy esimerkiksi kymmenen miljoonan euron urakkakohteessa noin 100 000 euroa”, laskee Tammihovi.

Poutaa 365 päivää vuodessa

Telinekataja vastaa MaxxProd-palveluilla neljään asiakastarpeeseen: rakentamisen aikaisen kuivaketjun hallintaan, työmaan yleisvalaistukseen, työkohteen lämmitettävyyteen ja digitaalisiin palveluihin. ”Seuraavan askeleen otamme yhdessä asiakkaidemme kanssa entistä lähemmäksi tehdasolosuhteita. MaxxProd-palvelut tarkoittavat kosteudelta suojattuja, hyvin valaistuja ja lämpimiä rakennustyömaita kaikkina vuodenaikoina, digitaalisin apuvälinein hallittuna. Kukapa ei haluaisi tehdä töitä olosuhteissa, jotka vastaavat kesäistä poutapäivää”, kiteyttää Höyhtyä.