Markkinajohtaja yhdistää telineet nosturiavusteiseen asentamiseen

Kati Nyberg

Uusi työtapa ja taloa kiertävät telineet turvaavat myös asukkaiden kulun kotiinsa rakennustyön aikana.

Uusi työtapa ja taloa kiertävät telineet turvaavat myös asukkaiden kulun kotiinsa rakennustyön aikana.

Kattoremontteja eniten tekevä ja ”Säältä suojaan 1 päivässä!” -konseptin kehittänyt Hämeen Laaturemontti Oy toteuttaa Telinekatajan kanssa kattoalaa mullistavan työskentelymallin. Uusi työtapa takaa asentajille turvalliset ja ergonomiset työolosuhteet.

Pirkanmaalta valtakunnalliseksi toimijaksi kasvanut Hämeen Laaturemontti tekee vuositasolla yli 5000 kattoremonttia omakoti- ja rivitaloihin. Suomen johtavan kattoalan yrityksen konseptoitu, nosturiavusteinen toimintamalli takaa nopeat remontit – telineiden ansiosta nyt entistä turvallisemmin.

– Katoilla liikuttaessa on aina putoamisriski, ja työturvallisuus sekä työntekijöiden arvostaminen ovat meille ykkösasioita. Telinekatajan telineet ovat siinä korvaamaton apu, toteaa Hämeen Laaturemontin perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki.

– Telinekatajalla on riittävät resurssit useammilla meidän toiminta-alueistamme. Yksi tärkeä valintakriteeri oli mahdollisuus hankkia näille alueille suurelta toimijalta volyymiostona teline- ja sääsuojauskatokset.

Telineillä työskentely minimoi henkilövahinkojen riskin. Hämeen Laaturemontti haluaa näyttää mallia muille yrityksille.

Telineillä työskentely minimoi henkilövahinkojen riskin. Hämeen Laaturemontti haluaa näyttää mallia muille yrityksille.

Pilottihankkeiden kautta puitesopimukseen

Yhteistyösopimus Telinekatajan kanssa astui voimaan vuoden 2018 alusta. Sitä ennen yhteistyökonseptia kehitettiin pilottihankkeiden avulla.

– Olemme puolisen vuotta hioneet sujuvaa yhteistyömallia Telinekatajan yhteyshenkilömme, työpäällikkö Harri Kuuselan kanssa. Hyvältä näyttää: Telinekatajalla on vahva tahtotila ratkaista tilanne kuin tilanne, toteaa Riihimäki.

Remontteja tehdään ympäri vuoden. Osa toteutetaan kokonaan Telinekatajan sääsuojan alla, kuten isommat tasakattoisista harjakattoisiksi muutettavat rivitalokohteet.

– Pelkästään Etelä-Suomen alueella tehdään tällä hetkellä useita kattoremonttia päivässä, joissa asennetaan ja puretaan telineet talojen ympärille nopealla aikataululla, kertoo Riihimäki.

Telineet sekä työntekijöiden että asukkaiden turvana

Taloa kiertävät telineet parantavat monella tavalla vanhaa toimintamallia, jossa asentajat olivat katolla suojakaiteiden ja valjaiden varassa. Telineillä työskentely minimoi henkilövahinkojen riskin ja turvaa samalla asukkaiden kulun talon sisälle rakennustyön aikana.

– Vaikka teetimme omia kaidemalleja, niin pelkästään työturvallisuuden valvonta oli haastavaa. Puitesopimuksen eduista nimenomaan työturvallisuus on ykkönen. Tavoitteenamme on nolla tapaturmaa.

Markkinajohtajana Hämeen Laaturemontti haluaa näyttää mallia muille yrityksille. Samalla viestitään henkilöstölle ja työnhakijoille, että yritys pitää hyvää huolta omistaan.

– Uskon, että ala tulee seuraamaan esimerkkiä ja viranomaiset haluavat tukea kehityssuuntaa. Laki sanoo jo nyt, että ensisijaisesti tulisi käyttää telineitä, jos se on mahdollista. Asia on merkittävä, koska työturvallisuuden lisäksi telineet parantavat ergonomiaa ja sitä kautta työntekijöiden hyvinvointia, kiteyttää Riihimäki.